Opname

Opname van Video en geluid.

Ik doe Video-opnames, Geluidsopnames/Field recording en Muziekopnames.

Video-opnames:

Ik heb zelf een aantal camera’s en beschik daarnaast over een goed netwerk van cameramensen. Daardoor kan bijna alles opgenomen worden: van persoonlijke interviews tot grote concerten met tientallen camera’s. Ook timelapse en droneopnames behoren tot de mogelijkheden.

Streamen:

Naast het opnemen komt het voor dat een live weergave op internet gewenst is. Direct live op internet tot 6 camera’s met live geluid behoort tot de mogelijkheden. Dit kan ook op schermen live weergegeven worden en het geluid kan voor een zaal versterkt worden. Een mooi voorbeeld is een Talkshow zoals we die al jaren doen voor het AFFR of een live optreden zoals Elske DeWall op een schip voor Omroep Zeeland.

Muziek opnames: Ook Album opnames doe ik. Laatst maakte ik nog een hele CD met Marjorie Barnes, met Rob van Bavel, Jean-Jacques Royer, Frans van Geest en Niek de Bruijn. Sax solo’s door Sjoerd Dijkhuizen. Zij speelden alle nummers in de Kuitenbrouwer studio in Utrecht. De Leadvocal dubs en mixage hebben we bij mij gedaan. Ik nam hier ook de leadvocals op van twee songs op de CD van Stephanie Francke. Ik gebruikte een Neumann TLM 170 aan een SPL Microfoon versterker. Sinds kort hebben ik een prachtig gereviseerde Neuman U67 buizen microfoon uit 1963, zij is gereviseerd door Drehfahl in Duitsland en is mooier dan nieuw. Dus graag weer zangopnames!!

Fieldrecording: Geluid opnemen op een set is een hele aparte sport, er wordt vaak veel van je improvisatie talent gevraagd om het toch goed te laten klinken. Geluid opnemen doe ik met regelmaat voor Photographics, Thumbed en Grandioos, produktie bedrijven die graag van mij gebruik maken.

 

Voice-overs: Stemmen nemen ik ook op voor diverse produkties. Recordhouder is Elske, ik nam haar op als Voice-over voor Body&Mind van Nutricia en ze deed dat geweldig, we deden zomaar honderden items.

Elske in actie. Ja dat was take 773. Inspreken gaat op een hele rustige prettige manier, daardoor kunnen we erg veel op een dag inspreken ook als je weinig ervaring hebt. We doen dit ook op lokatie en brengen dan de benodigde apparatuur mee zoals:

De Neuman TLM 170

We nemen op op een Zoom F8.

Dit is de op lokatie opname van Alexander Rinnooy Kan.