2022 Codarts

Videoclips voor Muziektheater studenten.

Codarts vroeg mij om de derde jaars muziektheater studenten te begeleiden met het opnemen en maken van een videoclip voor een door henzelf ingezongen song.

Net als in 2021 was het weer een geweldig proces om Muziektheater studenten te begeleiden bij de zangopnames in WDMC https://m.facebook.com/profile.php?id=162142530507754.

Ibernice Macbean, Tim van der Burg, Eelco Menkveld en Niek van der Deijl in studio WDMC
Eelco Menkveld op gitaar. Sennheiser MKH 40.

De studenten kozen een bestaande song, Eelco maakte daar een begeleidende muziektrack van waarop de studenten dan, in 1 take, zonder autotune, de zang inzongen. Intussen namen we de acties op video op. Ibernice coachte de zang en Judith maakte de studenten bekend met alle camera fenomenen. Na alle opnames monteerden de studenten zelf hun clip in Premiere Pro.

Door de Corona situatie konden we niet alles in WDMC opnemen en deden we ook een paar zangopnames bij mij.

We namen de zang en de gitaar tegelijk op. Janneke en Brit werden grote vrienden met mijn Neumann U67. Deze microfoon gebruikten we ook in WDMC voor de zang. Bizar goede zang van allemaal!

Door corona was het voor Brit niet mogelijk een clip te maken, maar haar zang wil ik je toch niet onthouden. 1 Take, geen tuning.
Dit is de clip van Iris Verhoek. 1 take, geen tuning.

Ongelooflijk fijn om met deze getalenteerde mensen te werken. Ook de samenwerking met Codarts, Leo van der Plas, Judith Linssen, Eelco Menkveld, Ibernice Macbean en Tim van der Burg was optimaal.

De clip van Joris Braster – I wanna love you but I don’t (feat. Daniëlle Deddens).

Natuurlijk waren alle andere ook geweldig goed, Daan van Dalen, Daniëlle Deddens, Jannes Coessens, Klaas Bets, Lakshmi Gajadin, Marnel de Rooij, Niek van der Deijl, Rick Bok, Wijnand Gomes en Alicia Boedhoe. Het is een creatief getalenteerde groep en geweldige personen om mee te werken!