1984 The Old Tennis Shoes

Na Dali Press, het zal 1984 zijn geweest, was er interesse van Gerard Sollard van Rosies Cantina, om een band op te nemen. Rosies Cantina was een nogal vermaard mexicaans restaurant naast “De Richter” in de Reguliersdwarsstraat in Amsterdam. Vermaard omdat er veel bekende mensen kwamen en het eten en drinken er heerlijk was. Herman Brood was vaste klant. Tijdens de opnames van Spargo reden we vaak “even” naar Rosies om te eten en daarna weer terug. Jacqueline, de vrouw van Steve Yelick werkte daar. Ook Karen Sheley was er vaste klant en had wat met John Nowland. Ik herinner me nog Paul, Beth en Ria als personeel.

Maar Gerard had deze rock-band gehoord in The Last Waterhole en vond het een goed idee om wat nummers met ze op te nemen. Hij hoopte op een hit.

We namen op in Fendalsound van Joop Veenendaal en zijn vrouw Lisa. Daar stond een Cadac mengtafel en Cadac monitors. Ik was daar zelf niet zo weg van maar werkte er op en kwam toch met een resultaat. We namen alles tegelijk op, de drums, bass rythm guitars en lead guitar. Met de lead gitaar had ik wel een probleem, hij had een Marshall versterker die behoorlijk goed klonk, maar als ik er mic bij zette en in de regie ging luisteren klonk deze als een elektrisch scheerapparaat. Later in 1987 leek ditzelfde probleem zich voor te doen met de opnames van Shy .

Na wat geëxperimenteer kreeg ik het toch voor elkaar en we namen drie nummers op.

Kevin Chapman: Guitars and vocals

Nik Walker:Bass

Callie Ramsey: Drums

https://www.facebook.com/search/top?q=old%20tennis%20shoes

Om een liedje nog toffer te maken waren we nog op zoek naar het geluid van een wegrijdende motor. Gerard wist wel wat en ging op pad met een recorder en microfoon. Hij nam een Harley op voor The last Waterhole van een Hell’s Angel. Die motor klonk geweldig en ik heb dat nummer nog jaren lang in de Graanbeurs gedraaid.

Nu in juni 2024 vind Steve een oude cassette met daar dit nummer op “Comin’ on strong”.