1991 12 Steden 13 Ongelukken

Mijn eerste echte video montage was Twaalf Steden Dertien Ongelukken. Dat ging op analoge Betacam met twee machines. Het was echt zweten die eerste keer, Wouter keek mij verwonderd aan, na een uurtje ging het prima. Ik deed de offline of voormontage, deze werd daarna gekopieerd naar BCN voor uitzending, mijn eerste montage ging zonder aanpassingen de zender op, alleen de titels werden erbij gezet. Drama is heel fijn om te monteren, leuk om op de continuïteit te letten en het beste uit acteurs te halen. Deze is uit 1991 van VHS.

Ik deed een paar seizoenen de montage, daarvoor echter deed ik al de geluidsmixage, zelfs een seizoen beide.

regie: Wouter Stips maar ook: Bauke Kappers,  Willem van de Sande Bakhuyzen, Wil Wissink. Muziek van Vangelis en Robert-Jan Stips.