2003 Bløf DVD’s

Voor de band Bløf produceerde ik heel wat DVD’s, van “Omarm” tot “Umoja”, dat was supergaaf om te doen. Umoja behoort zeker tot een van de mooiste DVD’s die in Nederland gemaakt zijn. Van 2002 tot 2006 mocht ik voor Bløf werken.

Dit is de intro animatie van de Umoja DVD, de wereldreis van Bløf vanaf de DVD.

Omarm was de eerste die ik deed. Niet alleen DVD maar ook Super audioCD gemastered door Ronald Prent toen nog in de Galaxy studio’s in Mol in België. Holger Schwedt (no sweat) deed alle opnames en mixages. De videoclip werd gemaakt door mede Rotterdammert Adriaan Lokman.

De tweede was Bløf met het Metropole. Geweldig, alles al in HD opgenomen en geweldig geluid van Peter Vincent. Het HD beeld hebben we laten downscalen naar SD en werd gemonteerd door Michael Horvers. Het eindresultaat bleek toch niet helemaal goed. Het was pas net mogelijk om in HD op te nemen, veel ervaring was er nog niet. We hebben het downscalen opnieuw gedaan waardoor het plaatje echt perfect was. Dat willen we, perfect beeld maar ook perfect geluid in 5.1, een geweldige beleving!

Het einde van het begin, een overzicht van wat Bløf gemaakt heeft, maar ook de aankondiging van een nieuwe start.

Dit is de firstplay van project met DVD en vier CD’s met alles van Bløf. Later wordt deze DVD nog een keer uitgebracht als verzamelaar.