2013 Haak en Visser

Voor Gijs Haak, van studio Haak en Visser, mixte ik al een documentaire in 5.1 voor het museum in Heerlen. Het was een oorlogsdocumentaire. Oorlogsfilm herken ik altijd aan het slechte, gedateerde geluid, vaak van het optische spoor van een film. Ik besloot daarom deze film te voorzien van heel mooi en onvervormd geluid. Het effect was enorm, alsof de tweede wereldoorlog gisteren was, je beleeft het ineens van heel dichtbij. En in 5.1 was het een echte beleving.

In 2013 deden Gijs Haak en Fifi Visser mee aan een uitdaging door het filmfestival Film by the Sea, waar ik ooit de trailer voor maakte, om een short film te maken. Ze vroegen mij deze te mixen.

Dat resulteerde in twee mooie films: “Met de muziek mee” van Gijs Haak.

2013 Met de muziek mee 1 2013 Met de muziek mee 2

de Trailer

En “Tot de dood” van Fifi Visser.

2013 Tot de dood 1 2013 Tot de dood 2

Fifi won de prijs “De Lions Club Vlissingen Award”.