1987 Shy – Excess all areas

Ik werd gevraagd om Neil Kernon te helpen bij de opnames van deze Hardrock formatie in de Soundpush studio’s Blaricum.

Break down the wall, co-written by Don Dokken. Als je goed luistert hoor je mij in de refreinen.

Daryl Hall John Oates and Neil Kernon 1981 Electric lady NY Neil Kernon met Hall & Oats.

Ik kon veel leren van Neil, o.a. dat hij de basics (drums en bas) opnam en de tapes veilig opborg en verder werkte met kopien. Pas bij de mixage kwamen de originele tapes weer “vers” tevoorschijn. Ook dubden we de koortjes en startte die in als submixen met een vier sporen Studer. Niet zo fijn was dat de temperatuur in de regiekamer maar 18 graden was “dan gaat het geluid sneller” was zijn commentaar. Ook stond de volumeknop altijd maximaal! Ik stelde dingen in tot het goed was en hij deed dan de opnames, ik zorgde dat ik zoveel mogelijk buiten de regie was.

Met Tony Mills, Steve Harris, Alan Kelly, Paddy McKenna.

Bijzonder om te melden. dat we een echt probleem hadden met het gitaargeluid. Heel veel Marshall versterkers later besloten we dat een Rockman (een walkman voor gitaar) het beste klonk, wel met 24 sporen dubbelen. “Frank, make it sound good…this is not a question!”

Rockman

Neil wilde dat de temperatuur in de regie kamer ongeveer 17 graden was… “dan gaat het geluid sneller”. Ook bijzonder was een van de laatste avonden dat er een Chinees eten smijtpartij was, ik was daar gelukkig niet bij.

Als je wilt weten wat die Neil Kernon allemaal deed klik dan hier.